Tuesday, January 10, 2012

Kitlesel histeri olgusu

Genellikle halüsinasyon ya da bir yanılsama ya da tıbbi durum ya da psikolojik olarak yorumlanıyor bir kişiden sadece oluşmaz delici veya Mauraúah (bazı görüşe göre) olarak tanımlanan şeyleri açıklama bulmaya çalışırken "kitle histerisi" sözde durumu psikologlar kullanılabilir, ancak bunların oluşumunun aşıldığında enfeksiyon ve salgın gibi insanlar bir grup eklemek için aynı zamanda onların zihinsel ve fiziksel durumunu etkilenen kafasında vurdu, onlar "kitle histerisi" da psikolojik olağanüstü Victvon Baltnzirat ve doğal açıklamalar oluyor şeyleri reddetmek ama bazen gerçeklikten uzak tutun olabilir edenler için bir çıkış yolu olabilir.

Herhangi bir durumda, çalışmanın "kitle histerisi" rolünü görmezden, ancak öncelikle bazı örnekler, histeri nedir belirttiğim gibi grup halinde yayıldı ve mekanizması yöntemi hala çoğu öyküsü kanıtladığı araştırmacılar için belirsiz olduğunu bildiriyor çok? Olamaz (- Hollanda - 2010, sürrealist kurşun bir çalışma Resim Jeroen ÖS eski tarafından "toplu histeri" adlı bir sanat eseridir).

Göre kelimenin Kullanım Toddler histeri sonra duygu kontrol edemez bir ruh halidir. "Hustiriun" olarak tanımlanan kişiler genellikle akut çatışmaların çeşit içeren geçmişte birden çok olay neden olabilir baskın korku bir devlet, bir sonucu olarak kendi kontrolünü kaybetmek, vücudun bölümünde merkezli korku, ya da zihninde algılanan bir sorun olabilir vücudun hangi bölümünü duygudurum bozukluklarında olduğu gibi, en yaygın, ya da bir hastalığı tanıdık bir şikayet olarak

Modern tıp genelde sadece tanısal sınıflandırma bir tür olarak dönem "histeri" kullanır ve somatizasyon bozukluğu Somatizasyon bozukluğu, anksiyete süreci şekillenme ya da fiziksel semptomlar ifade gibi, onu daha doğru değiştirin. 1980 yılında Amerikan Psikiyatri Birliği resmen 'da histerik nevroz değişken "tanısı değiştirildi" konversiyon bozukluğu. "

Batı dünyasında 17. yüzyıla kadar, histeri özellikle kadınları etkileyen bir durum olarak adlandırılan ve rahim (kelime histeri "rahim" anlamına Hastra "hystera" olan kelime-desen aslen gelen) bozuklukları kaynaklanabilir. Olarak bilinen edebiyat, kullanılan olmasa bile, Hipokrat için terim "histeri" kökeni atfedilen "Hipokrat gövdesi."

Ve vücut sıvılarının olmaması nedeniyle hafif ve kuru olmak için onu rahim yol Herakles (muhtemelen) bünyesinde farklı konumlara bir kadının rahim hareketinden kaynaklanan boğulma ve hastalık gibi belirtiler çeşitli Hipokrat gövdesini gösterir. Bu semptomlar için bir tedavi olarak önerilen hamilelik, bu cinsiyet (cinsel) bünyesinde rahim ve kan dolaşımı çalışmalarını kolaylaştırmak Sthbll görünüyordu çünkü.

Ve şimdi "histeri" tanı nesiller boyu aktarılacak olan birçok kişi tarafından kabul edilir, ama mümkün belirtilerin uzun bir liste sayesinde, özellikle çeşitli tanı çok içeren, listedeki Viktoryen dönemde uzmanlar 75 sayfa dahil tarafından söz edilmiştir, ancak, liste eksik sayılır.

Mevcut teoriler ve daha önce 'histeri', fiziksel ve şizofrenik bozukluklar olarak nitelendirilen ruhsal bozuklukların iki tür arasında terminoloji karakterize. Ve şizofrenik bozukluklar hafıza kaybı ve distraksiyon şizofreni şizofrenik ve şizofrenik kimlik bozukluğu ve depersonalizasyon bozukluğu vardır ve başka türlü sağlamaz.

Ayrıca, fiziksel ve şizofreni, olduklarını ve psikolojik olgular her iki tip bir örnektir Hispanik nüfus tespit ve film "Almodovar" başlıklı yayılmış olan "sinir atakları" "sinir krizi eşiğinde Kadınlar" gibi belli bir kültürün listelenen sendromlar, bazı bulmak belirtilerin psikolojik travmaya bağlı.

Nörolojik araştırma bu alanlar ile ilgili beyin aktivitesinin farklı desenler olduğunu yakın zamanda gösterdi ve bilinçsiz bozuklukları olduğuna inanılan, bunlar uydurma ya da içinde Altmard kasıtlı değildir.

Histeri grup veya hastalık kurulmuş psikolojik ya da kolektif davranış obsesif ile kamu birden fazla kişi histerik aynı belirtileri barındıran sosyal psikolojik bir olgudur: terim histeri halk ancak gibi farklı isimler olan panik reaksiyonları tanımlamak için bu ifadeyi "kitle histerisi" Mass Hysteria de geçerlidir. Kitlesel histeri çok bilinen bir örnek kişilik bir grup, aynı hastalık ve morbidite muzdarip olduğunu düşünüyorsanız

Onlara cadı çalışmalar ve araziler arasında kitlesel histeri olayları iyi insan toplumlarının yapısı ve evrimi okuyan ilgilenen sosyoloji terimi "ahlaki panik" (Asjuloggio) tarafından anlaşılır bir köle isyanı ile bağlantılı çeşitli olaylar oldu.

Ayrıca dönem "kitle histerisi" haber makaleleri tüm tepki arasında yaygın olan tıbbi sorunları dalgaları tanımlamak için genellikle kullanır. Biz yaygın olarak kullanılan terim "toplu histeri" 'e benzer bulmak zaten tanımlanamayan uçan nesneler (UFO) ve zaman zaman ekin çemberleri ve benzeri örnekler olgusunun raporlarının genel faiz anlatmak için terim kullandı, "kamu dalga" nın olayların her türünü gösteriyor.

Bireysel hasta ya da stres bir süre içinde histeri için yaralı olduğu kitle histerisi başlatın belirtiler bulantı, kas zayıflığı, ya da nöbet veya baş ağrısı gibi diğer benzer gelmeye başladı ilk belirtiler sonra görünür.

Kitlesel histeri herhangi bir makul neden şimdiye kadar Voaradha belirsiz ve durumlarda hızla yükselen özellikleri olmaması, yaymak, insanlar ve vaka sayısı kadınlarda daha yüksektir ve sağlık hizmetleri çok sevenler arasında binanın dikkate uzatmak için genellikle sık sık dini "mucize İzlenme atfedilen psikolog görüşüne göre "toplu histeri.

 Daha fazla yayılmasını fikir herhangi bir yerde ve en uzak kırsal yerlere "karmaşık toplumlar" olarak rapor olduğu toplumdan her an patlak verebilecek kitle histerisi nüfus patlaması arasında yaygındır, Valhestiria toplu delilik dünyevi gerçekliği aşmak için insan doğuştan ihtiyaç beslenen ve şu söz Örnekler:

Fransa, bir sürü insan sokağa çıktı ve dinlenme olmadan dans başladı - Temmuz 1518'te Strazburg'da dans çılgınlığı durumunda oluştu. Bir ay içinde o daha dansçılar yer sağlamak amacıyla sendikalar ve pazar tahıl dansın daha açtı yeni karargahına yetkilileri teşvik çözümler sağlamak Alriqsoawwada en az 400 kişi katıldı, bu yüzden bu amaçla bir sahne kurdu. Yetkililer nedeniyle sadece dansçılar Sataavon Briqsm gece ve gündüz devam ettiğini düşünmeye bunu çağrısında nedeni. Ama sonunda bu insanların çoğu kalp krizi veya inme, ya da yorgunluk sonucu öldü.

Bu hastalık bu "dans veba" açıklamak kamu kaynaklı psikolojik Kütle Kamu Psikojenik ve Altzmmm ergot mantar (buğday bir hastalık) ve nörolojik hastalıkların olduğunu son yıllarda inanılmaktadır.

İngiltere, kurbanların onun ayakkabıları parlayan bir çekiç ve Abzima ile gizemli bir adam tarafından saldırıya uğradı iddia - Kasım 1938 yılında, yerel halk ve Halifax çoğu kadın saldırı bildirimleri bir dizi aldı.

Bu da onlardan biri onu imal ve daha sonra aynı konuda diğer kurbanlarına itiraf itiraf kasap bu saldırısına uğradı iddia ederek, kurbanların çoğu geldikten sonra, polis bir "kitle histerisi" gördükten sonra konuyu görüşmek reddetti.

J Tanganyika - MPI bu Lake Victoria batı kıyısında bakan köyde aldığını söyledi nerede Tanzanya 1962 yılında, kitlesel histeri, psikolojik kökenli hastalık ya da kamu patlak verdi.

Başlangıçta bir yatılı okulda konuşulan bir şaka ve bu şaka bu kadar çok Vanchr yayılmış gülmeye ve gülmeye başladı öğrenciler küçük bir grup başlatmıştır, bütün okulun artık öğrencilerin gülme durdurmak ve sonunda okul kapalı için olabilir.

Kahkaha bu garip olayın başlangıcından sonra bitti komşu köyler, okullar ve halk ve sonra 6 ila 18 ay etkilemiş binlerce yayılmış Ama hikaye burada bitmiyor.

1962 Haziran ayında gizemli bir hastalık ABD'de tekstil fabrikasında hazır giyim sektöründe bölümünde yayıldı ve belirtileri şunlardır: uyuşukluk, bulantı, baş dönmesi ve kusma. Bu böcek kurbanlarını ısırması ve daha sonra hızlı bir şekilde listelenen semptomlar üretebilir söylendi.

 Bazı hastane ve medya devredilmiş ise 62 çalışanı bu gizemli hastalığı teşhisi kondu bu konuda rapor ve soruşturma uzmanları ve İnfeksiyon Hastalıkları ABD Halk Sağlığı Hizmeti merkezinden uzman bir takım tarafından yürütülen sonra sonuca sonucuna bu "kitlesel histeri" bir devlet olarak.

Ben araştırmacı düşünüyorum da bu böcek de işçilere ısırıkları etkileri üzerine herhangi bir kanıt hiç görmedim soğuk algınlığı belirtilerine benzer bazı semptomları (yukarıda belirtilen) neden olduğu hiçbir delil olmadığı bu belirtilere neden muhtemel böcek ısırıkları, maruz kalan bazı işçiler

 

No comments:

Post a Comment