Tuesday, January 10, 2012

Beyin yıkama kavramı,

Zihin kontrolü fikir ve başka bir kişinin eylemleri kendi / olmadan kendi rızası ile başarılı denetimidir. Genel olarak, dönem kurban, siyasi, sosyal, dini ve temel fikirlerin kabul aykırı inanç ve tutumların bazı vazgeçmek anlamına gelir. Sıklıkla kullanılan bir terimdir (beyin yıkama) yaygın tanıtım ile mahkumiyet başvurmak için kullanılır.

Zihin kontrolü hakkında yanlış bir yeri vardır. Bazı insanlar zihin kontrolü çabalarının sosyal, kültürel, etik ve kişisel kriterlere göre çocukların yetiştirilmesinde anne de inanıyoruz. Bazıları da öz disiplin ve kendi kendine telkin yoluyla ya da atölye çalışmaları ve klinikler aracılığıyla, kişinin davranışını değiştirmek için davranış değiştirme teknikleri kullanmak için zihin kontrolü olduğuna inanıyorum. Bazıları reklam ve cinsel baştan zihin kontrolü örnek olarak görüyoruz. Hala sırasında kullanılmak üzere bir kadın anestezi zihninde bir kontrol olarak başkaları tarafından kabul edilir ve anestezi etkisi altında oluşur var.

Bazıları askeri yetkililer ya da cezaevi görevlileri teknolojileri kuralları çiğneyen ve bu ile daha uyumlu hale getirmek için azaltabilir veya girişimleri işe mahkum olduğu zaman kullanılan zihin kontrolü görünür bakın.Devriye ve antrenör veya yöneticilerin zihninde bir kontrol olarak bazıları tarafından kabul edilir ve aşırı egzersiz, onların egoları kırmak için ve takım veya grup kimlik ilkesinin ruhunu aşılamak amacıyla stajyerlerin dayak veya fiziksel stres tehdidi azaltmak olmuştur.

Insan potansiyeli, acemi ya da zihin kontrolü yeni yaş taktikler manevi ve dini grupların bazı grupların taktik bazı çağrılır. Birçok kucaklama ya da hırsızı ideolojisi sempati duyan terörist kim kaçırma kurbanları zihin kontrolü kurbanı (Stockholm sendromu denir) olduğuna inanıyoruz. Benzer şekilde, suistimal eden kişi ya da kötü niyetli bir adam kalmak kadınlar, çoğu zaman zihin kontrolü kurbanı olarak görülüyor.Bilinçsiz (Müzik Mozak) veya reklam ya da kendi kendine yardım bantlarla mesajları zihin kontrolü bir tür olduğunu birçok hissediyorum.

Birçok onlar da lazer silahları ya da radyoaktif elementler veya jeneratörlerin ses jeneratörleri veya nükleer olmayan elektromanyetik darbe veya kişiler bozmak veya zayıflatmak için yüksek enerjili mikrodalga yayıcılar ile zihin bir denetim görevi olduğuna inanıyoruz. Birçok Kore Savaşı sırasında Çin tarafından kullanılan "beyin yıkama" (örneğin, işkence, duyusal yoksunluk, vb) yanı sıra Alzombeyin sözde "Voodoo" nın taktikleri zihin kontrolü girişimleri olduğunu düşünün.

Son olarak, böylece birine hipnoz veya elektronik programlama yeteneği zihin kontrolü açık bir durum şüphe edemez farkında olmadan onu / ona karşı emirlerin uygulanmasını kontrol eden davranışın etkisi altında.

 Tanımı bu eksikliği vadeli faiz olarak kabul ediliyor. Zihin kontrolü örnek olarak - - serbestçe onun davranışını denetlemek için kişi tarafından seçilmiş olan bu faaliyetler seçimi dar zaman yapmanız gereken ilk şey ortadan kaldırmaktır.Düşünce ve bireysel eylemlerin kontrolü, ya da öz-disiplin aracılığıyla veya başkalarının yardımıyla, ilginç ve önemli bir konu olan, ancak kendi rızası olmadan insanların beyin yıkama veya programlama gibi görünmüyor.

Ve onların niyet var böylece insanların yararlanabilmesi için korkutma ya da zorlama ya da güç kullanımı bir zihin kontrolü olarak sınıflandırılır olmamalıdır.Engizisyon kurbanlarının kafasında yakalama başarılı olamadı. Bir kez ceza doğrudan bir tehdit, inançları Alambtzh kaybolur. Ve size uzak Ona sırt çevirdiğiniz anda çalışabilir birinin zihin kontrol edemez.

Ve son olarak ...Çin Kore Savaşı sırasında savaş Amerikan mahkumların beyin yıkama başarılı olması çok inanıyordu, ancak işkence, tecrit, duyusal yoksunluk, ve bu yüzden onların esir zihinlerini kontrol etmek için kendi yöntemleri başarı kanıt mevcut değildir. (Sutherland 1979, s. 114) Çinliler tarafından esir olanların (22 4500 veya% 0.5) çok az diğer tarafa iade vardır.

Ve esas olarak çalışmalarına Çin başarısı efsane döner "Edward Hunter," Çin'de beyni yıkanmış olan kim, kırmızı kitap (New York: Basın Vanguard, 1951) "erkeklerin kafasında yaralanma yok" hala görenler tarafından bilinir, akılda kontrol taktikleri bu gün büyük tehlike kaynağıdır. Son zamanlarda, Merkezi İstihbarat Ajansı Kuzey Koreliler ve komünizmin nefret güçlendirmek ve düşmanın bazı Amerikan askerleri nefret neden açıklamak çabalarında "Hunter" en yayınlanan ve (Sutherland 1979, onlar "düşman ayak uydurmak için beyin yıkama teknikleri geliştirmelidir olduğunu söyleyerek rollerini maksimize etmek için s. 114).

Bu onların rızası olmadan fikir ve diğerlerinin eylemlere zihin kontrolü Ktgm başarılı biliyorsanız, o zihin kontrolü olmak hayal çalışmalarında sadece yoksa görünüyor. Ne yazık ki, bu her zaman böyle hatlarda çalışacak anlamına gelmez.

 

No comments:

Post a Comment