Friday, January 6, 2012

Evrenin enerji kozmik kaybeder

Birçoğumuz enerji hakkında bir fikir zaten okulda, bizim sözde her parçası "koruma / tasarrufu çalışmanın enerji kanunu" ve enerji yönetim fiziğin temel prensip sıfırdan yaratılan ya da gitmek ve sadece bir formdan diğerine transfer edilemez biliyordu.

Bu ilke gözlemlemek ve sıkıca ağaçların yapraklarında ve güneş etrafındaki yörüngesindeki ve hatta kalpleri hayata yapar yediğimiz gıda, oksijen üreten kimyasal reaksiyonda bir fincan kahve sıcak yapar ısı yüklü. Gıda olmadan yaşayamaz, araba hareket bitmiyor makineleri fikir sadece bir serap olduğu, yakıt olmadan hareket etmez. Bu deney enerjinin korunumu yasasını ihlal bize görünüyor, o zaman geçerlilik soru. Bizim bulgular daha derinden enerji tasarrufu olan fizik yerleşik çelişki şeylerin fikrinin varlığına yol sorduğunuzda ne olacak.

Gezegenimiz için bile bir an için gözlerini açmak için ve evrenin sınırsızlık dışında neler olduğunudikkate almak, uzayın ilişkin bilgimizin en hafif ve ışık temel özelliklerinden biri şeklinde geldigenişleyen evren karşısında uzak galaksiler arası seyahat zaman, genişleme dalgalarıelektromanyetik bir sonucu olarak kırmızı eğiliminde olduğunu sürekli olarak kesintisiz, genelgörelilik Albert Einstein'ın teorisine göre, ama burada Fniz düşük enerji ve zihin meraklı şu sorusunacak dalga boyu (düşük frekanslı ve kırmızı ışık en düşük frekansa sahip renk) artan zaman:"Ne zaman izin gitmek evrenin genişleme sonucunda kırmızı renk için eğimli ışık enerji? söz konusu koruma yasa bu kadar uyumsuz kaybı ?

No comments:

Post a Comment