Friday, January 6, 2012

Paskalya Adası gizem

Paskalya Güney Pasifik geniş merkezinde bulunan ve neden ve nasıl 1000'den fazla yıl ve hangi elinde büyük heykeller kurmak için temsil ediyor Taraflar (ayak veya kol), olmadan insan büstleri özellikleri somutlaşan ilgili bilim adamları ve kaşiflerin çileden çıkarttı olduğu uzak küçük ada, nedir? Ve hangi özellikle yakın komşu medeniyetlerin uzak büyük mesafeler gibi, bu adanın sakinleri geldi? !

Polinezya efsane Kral kendisi ve insanlar "yedi yaratıcıları" veya ölçme denir denize karşı karşıya yedi Moai Moaúaan arasında yer almaktadır için yeni bir ev bulmak için bu bölgedeki verdi Hutu Hotu Matu'a Marquesas belki de, yurt dışından gönderilen öldüğü o var.

 Efsane de Moaúa denilen adanın ilk sakinleri tarafından oluşturulan bu heykeller, Alpaulinzion nedeniyle inanç ve içeren semboller gökyüzü ve diğer dünya taklit ve toplu mezarlara kayalara ölülerini yanında gömmek zamanda tanrıların ve atalarının anısına söylüyor.

Bugün adanın kıyı boyunca dağıtılan yerlerde yaklaşık 1000 bir heykel yayılıyor. 3,5-6 metre arasında değişen çok uzunluk, yaklaşık 12 metre yüksekliğe kadar alay ve 82 metrik tona kadar ağırlığa sahip iken.

Adanın sakinleri sönmüş volkanik kayaların taş heykelleri bölmek için el kürek kullanılmış ve daha sonra tapınağın yüksek teraslar üzerine heykeller dik Honolulu denir. Silindir ve dengeli şeklinde heykellerin bazılarının başlarına büyük bir kırmızı şapka gibi taş koymak.

 Hatta bu gün, başarmak zor bir beceri ile teras ve dev bütçe silindir kafaları bu heykellerin kurulumu.

1680 yılında ve adanın nüfusunun iki grup arasında yaklaşık 150 yıl kendi üslerinden savaş ve çocukları heykelleri Moaúa da galip kalbi süren ve çoğunlukla heykellerin boyunlarına mola önümüzdeki dönemde sırasında kanlı bir savaş başladı, ancak özgün konumlarına Almway yaklaşık 15 heykel olabilir.

1914 yılında adanın İngiliz araştırma ekibi daha sonra 1934 yılında Fransız bir araştırma ekibi tarafından takip ve ada hiç 4500 milattan önce ve de küçük heykel yapımı, birinci yüzyılda olduğu spesifik olmayan son taş devrinde insanlar tarafından iskan edildiğini araştırmanın sonuçlarını göstermiştir ziyaret etti insan boyutu ve sonra yüzyıllar sonra onlar bu dev heykeller yapabilir.

Navigator (Ron Fisher), araştırmacılardan biri bu alanda Diyor

"Insan türünün çeşitleri bu adada yaşamış aynı oyulmuş ve bu anıtlar inşa nedeni onu adı (korumaları ada) çağrısı nerede, zaman yer alıyordu savaşlar sonucunda bu adanın sakinleri koruyucu olan kale gibi görünmesi için bir insan formu vardı" .

Ayrıca bu bölgede bir volkanik kül ve volkanik taşlar neden kırık ve Tervaka eteklerinde bulunan yanardağ Rano Rarako bir sonucu olarak dağınık 1774 Moaúa içinde heykel oldu İspanyol misyon ekibinin araştırmacı (James Cook) diyor.

Bir hikaye şekil, ağırlık, boy bu heykel orada işaretli olduğunu söylüyor var, ve Moai yedi heykeli bulunmaktadır her yana, yaratma sürecinde yedinci güne kadar ilk günden itibaren Tekvin'de İncil öykü anlattı (kutsal tahtı) temsil eden yedi, bir Moai geri kalanından farklı Bu yedi Moaúa adı biri bu Moaúa oyulmuş adına anlamda herhangi bir maç sırasında tahsil edilir.

Bu dev heykeller ve biz İngiltere'de Stonhenge Stohng taş ya Mısır ya da Babil'de piramitleri ve tarihi ve eski ve sabit-bilim-find diğer yerlerde binada gördüğünüz gibi geride bir sır bırakmak olduğunu egzotik dünyanın paylaşmak farklı bölgelerinde farklı yerlerde olduğunu Hiç şüphe yok ki Bu anıtlar gibi semboller Rungurengw gibi mağaralar, üzerinde yazı ve semboller yoluyla dil bilim adamları için bir meydan okuma temsil eden yeni çalışmalar oldu o zamanlarda, mevcut ilkel olanakları ve araçları ışık yapımı için ikna edici açıklamalar on dokuzuncu yüzyılda bu adada bulunan oyma sembol sistemi ve sistem yazma gibi görünüyor .

Sayısız girişimlerine rağmen, sembolleri gevşetin vermedi. Ama içinde takvimler ve şecere konusunda bilgi Ocdo.Yazı sistemi insanlık tarihinde yazının icadından dört bağımsız sistemlerinden biri olmasına rağmen. Onun koreografi, navigasyon, astronomi, ya da tarım temsil inanılıyor. Ayrıca, bu tablo en çok Rungurungu adlı resimdeki karakterleri temsil eder.

Bir Paskalya Adası heykelleri yapmak için nedenini açıklayan teori ve uzaydan yapılan dış nesnelerle ilgili ve Kkbha Faqamt dönmek edemeyeceğini görmek onu serbest doldurmak için bu heykeller oyma ve çünkü sıkıntı ve kırmızı şapkalar, nesne alanına taklit şapkalar vardır.

Ve çünkü astronomik karmaşık sembolü temsil ve Maamdtha gelen güneş ışığı Besorengah çok açık ahşap ve belirsiz sembolleri ve hiyeroglif kapsamında taş çizimleri ve heykelleri de vardır ve medeniyet akıllı gerçekliği temsil eden heykellerin nerede doğruluğunu bu teorinin sahipleri açıklar gizemli bir şekilde kayboldu.

Bu bölgede yükseltmek sorularda tanımlanamayan uçan nesnelerin sightings (UFO) ve pek çok araştırmacı ve yerel halkın merak raporları bir dizi vardır

Teorileri bu ada öyle bir şekilde bu heykellerin transferi yapılması çok tuhaftı geçmişte ağaçların her türlü içeren olmadığını söylüyor araştırma ekipleri modern ve orada bu adaya tekne yapım bu adanın sakinleri bağlı olan pek çok ağaç olduğunu teyit ve gemi ve ayrıca mağaralar ve kaya duvarlarına çizimler gösterildiği bu tarım ilgi olduğu medeniyet ve Guido, üzerine onları takip

Her iki durumda da bu dev heykelleri (Moaúa) taşınması onun yerine tahtaya Amddunha olan heykellerin alt azaltmak ve sonra ipler tarafından çekilen ağaç ağaçlar konulmuştur.

1772 yılında Hollandalı kaşif Jacob Rogeevin günü tespit edildikten sonra ada görmek için ilk Avrupa şekilde vesileyle adını ada adlı Tatil Easter (Paskalya) kabul etti.

1862 yılında ve Peru adanın 1400 sakinleri hakkında ada, Fajttafoa için gemi köle tüccarları ulaştı ve çiftliklerde çalışmaya Peru getirdi ancak 1863 yılında adaya sonra tüm bu masum Peru kaçırılan insanlar, onların sadece bir yüz, yeniden hayat onları öldü, bunları da 85 öldü vatanlarına kendi yolculuk sırasında, on beş ölüm evlerinde çiçek mikrop, bakteri ve adanın diğer sakinleri arasında yayılan diğer hastalıklara aktarılarak iken o nedeniyle bu hastalıklar için ada sakinlerinin çoğu öldü.

On dokuzuncu yüzyılın başlarında Yetmişli yıllarda 1877 yılında Paskalya Adası ev nüfusunun çok var sadece 110 kişi kaldı bıraktı. O zamandan beri, bazı Şilililer büyümek için yerli halkın sayısını alarak adaya taşındı.

1996 yılında UNESCO Dünya Mirası Paskalya Adası ilan

Ve hala bunun önemli kısmı hariç toprak derinliği (20-40) metre gömülü yanardağ Rano Rarako yamacında dağınık heykel çeşitli aşamalarında Moaúa yüzlerce vardır.

DNA testleri daha önce yani düşünce olduğu gibi Paskalya Adası en yakın değildir onlar Polinezya ve Güney Amerika'dan gelen adaya gelenlerin ilk oldu, bir yere çok uzak geldi.

İnsanların olduğu her yerde Polinezya yarış Avustralya ve Yeni Zelanda doğusunda yatıyor 1.000 'den fazla ada artık endemik olduğunu ve bir adadan diğerine seyahat vardı adadan yaşayan insan ırkları bağımsızdır.

Doğumdan sonra ve 1000 yılı boyunca 700 yıl kadar uzanan uzak Easter Island Moaúa medeniyete ait radyokarbon kullanılan ölçümler birbiri ter adaya sunduğu kanıtlanmış değildir. O, yaklaşık 12.000 kişi, ya da 3 kez şimdiki nüfus numaralandırma, balıkçılık, tarım adanın sakinleri çalıştı

Şili batısında 3700 mil sonra Güney Pasifik'teki Easter Island bulunuyor. 1888 yılından bu yana Şili ada yöneten ve Hıristiyan din taraftarları için dönem "Paskalya" Holiday Paskalya veya kıyamet Paskalya Adası, ada aslında bir volkanik bölge olan Has su, sadece yer altı kuyu var çok sayıda kaya ve 4000 kişi, nüfusun en çok ada bir nüfusa sahiptir yerli Polinezyalılar. Ve geri kalan Şilililer ve resmi dil iki insanlar dilleri konuşan bu İspanyol ve dil Polinezya Rapanui denir ve ada için İspanyolca adı Aistraaland Aisladobasqua ve onun adı Polinezya Rapanui olduğunu hangi İspanyolca olduğunu. Ve turizm ve ihracat için yün üretimi adada iki ana sanayi vardır.

Pasifik, Orta ve Güney dağınık 1.000 'den fazla ada büyük bir grup var. Ilk 1756 yılında Charles de Brozcis tarafından icat Expression "Polnezia", Pasifik Okyanusu'nun tüm adaları başvurmak için. Jules Dumont D'Urville kullanımını kısıtlamak için Paris Coğrafi Derneği 1831 yılında bir konferans önerilen ve aynı zamanda terimleri Mikronezya ve Melanezya hem kullanımını önerdi.

Coğrafi olarak Polnezia Kmthelt Bzwayah Hawai Adaları, Yeni Zelanda, Paskalya Adası tarif olabilir.Polinezya üçgen içinde yer adaların diğer önemli gruplar şunlardır: Samoa ve Tonga. Bir Polinezya ada Bu üçgenin dışında var büyük Tuvalu olduğunu. Aynı zamanda Solomon Adaları ve Vanuatu Polinezya İşleri küçük cepler vardır

Bu yüz belirgin keskin işbirliği konuları, uzun burun dikdörtgen, dudaklar, yüksek Almsmoma ve bu gözler kavernöz ön ve dar olarak bütün heykeller benzer Moaúa şeklinde göz önüne alındığında, eski uygarlıkların Khoudarta Aztekler ve Güney Amerika'da Mayalar veya bu özelliklere sahip Polinezyası insanlardan Pasifik Okyanusu'ndaki adalar bile sakinleri arasında değil , tüm o özellikleri ve bölgede veya yakınında bulunmayan özellikleri, nasıl Pasifik Okyanusu sonra ikinci büyük dünya okyanuslarında olan Atlantik Okyanusu, dehşeti ortasında binlerce kilometre bu antik geç olabilir! .. Ve herhangi bir nedenle sahil boyunca tamamen açık ve Mtlasq gibi farklı oluşturan bu devasa heykelleri yapılacak!

   

No comments:

Post a Comment